fbpx
gratis levering indenfor 1-3 hverdage
logo-black
te
Gratis levering
1. oktober 2022

Tilbered en lækker iskaffe i dit hjem

Iskaffe sæsonen er ankommet, og vi har fundet en måde at lave vores egen yndlings koffeinholdige drik. Der kun én måde at komme igennem efteråret på, og det er med iskaffe! Men før vi hopper ind i det, så har vi brug for en grundlæggende iskaffe-opskrift, den slags kaffe, som vi kan tilpasse når som helst, hvor som helst vi vil og arbejde ud fra den.

Tilbered iskaffe derhjemme

Hvordan laver du iskaffe?

Det er Easy, virkelig. Alt du mangler er et højt glas fyldt med is, frisk brygget kaffe og lidt vaniljesirup (hvis du føler for det). Mix det hele sammen og der har du det! Et lækkert glas hjemmelavet, problemfri iskaffe.

Hvis du virkelig har lyst til at tippe båden, kan du mixe det med en shaker. Hæld alle dine ingredienser i og ryst som en cocktail. Tænk på det som en alkoholfri espresso martini!

Forskellen i mellem iskaffe og Cold Brew?

Iskaffe er, ja, iskaffe. Det er så nemt som at servere almindelig brygget kaffe i et glas fyldt med is. Men hvis du være lidt mere teknisk, så er iskaffe normalt lavet med espresso, der er brygget i omkring 25 sekunder.

Cold Brew er lidt mindre ligetil og kræver noget mere tid. I stedet for blot at servere almindelig brygget kaffe over is, indebærer koldbrygning at lade malet kaffe stå i koldt vand i mindst 12 timer.

Jo længere kaffen sidder, jo stærkere (og mere velsmagende) er smagen. Dog ikke mere end 15 timer.

Skal sukker tilføjes?

Hvis du er ude efter et sødt indspark, så ja. Men det er værd at tilsætte den sukkerholdige del i en sirupsform (som vanilje eller hasselnøddesirup), især hvis du tilsætter det direkte i kold kaffe. Dette skyldes, at standard sukkergranulat ikke opløses. Hvis du vil bruge ordentligt sukker, så opløs det i varmt vand på forhånd.

Er friskmalede kaffebønner et bedre valg?

Lad os se det i øjnene, friskmalede kaffebønner giver altid en lidt bedre smag. Men vi er ikke kaffesnobber. Så hvis du har travlt eller har brug for det koffeinfix med det samme, er der ikke noget i vejen med at bruge instant kaffe. Eller hvis du vil så tæt på friskmalede bønner som muligt, så prøv single-serve kaffebreve. De giver dig den ægte aroma og kvalitet, som hvis du selv havde kværnet de bønner.

Hvilke tilføjelser kan du bruge?

Som alt andet kan du tilføje dit eget spin på tingene. Hvis du leder efter noget sødt, så tilsæt en dråbe vaniljesirup. Du kan endda forstærke tingene med en skefuld flødeis eller sorbet.

Hvad kan jeg gøre for at forhindre, at min iskaffe bliver vandet?

For at sikre, at din iskaffe ikke viser sig at være for vandet, så kan du prøve at fordoble mængden af ​​kaffe, du bruger. Eller, hvis du har lyst, lave dine egne kaffeisterninger. Lav blot en portion kaffe, lad den køle af, hæld i en isbakke og frys.

INGREDIENSER

1 stk. single-serve kaffebrev

200-300 ml kogende vand eller lad det trække i koldt vand over natten i 8-12 timer

50 ml mælk, mandelmælk (valgfrit)

Isterninger eller kaffeisterninger

Vaniljesirup (valgfrit)

VEJLEDNING

Tilsæt kaffebrevet til koppen og hæld 200 ml kogende vand over. Bland indtil det er helt opløst. Lad det afkøle til stuetemperatur. Eller, hvis du har lyst, placer i køleskabet i en time.

Fyld et glas med is og hæld den afkølede kaffe over.

Server sort eller fyld med 50 ml mandelmælk, og bland.

Tilsæt vaniljesirup (valgfrit) for et sødt kick.

Del på:
E-mail

Vil du brygge en bedre kop kaffe?

Find spændende artikler og lækre kaffeopskrifter til din hverdag

28. april 2022

Raspberry White Chocolate Cappuccino                        

En god blanding af den rige smag fra hvid chokolade og den lette frugtsyre fra hindbær, er hvad du får når du laver denne lækre...

15. oktober 2022

Honey Rose Espresso

Hvad er mere sødt romantisk end honning og roser? Ikke noget. Det er hvad. Denne honningrose-espresso er den helt rigtige mængde sødme uden at være...

20. september 2022

Cadbury Creme Egg Frappuccino

Denne sjove frappuccino-opskrift er inspireret af dit favorit stykke påskeslik: Cadbury-chokoladeæg. Denne lækre Frappuccino får dig til at sige farvel til din sædvanlige Starbucks frappuccino....
1 2 3 7

Gå ikke glip af noget

Hold dig opdateret på alt nyt. Få indflydelse på nye produkter (Vi elsker din feedback) og få nyttige tips.

Vær den første som ser nye produkter og vær blandt dem som modtager eksklusive tilbud.
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
info@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
CVR-Nr.: DK-40685065
Fødevarestyrelsens smiley-rapportinfo@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03

Gå ikke glip af noget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå aldrig glip af nye varer, opskrifter m.m.
chevron-down