fbpx
gratis levering indenfor 1-3 hverdage
logo-black
te
Gratis levering
28. juni 2022

Sådan laver du den perfekte kop iskaffe

Uanset om du er fan af kolde bryg, eller det bare er en varm sommerdag, så er en kop iskaffe om morgenen (eller måske eftermiddagen) en forfriskende fornøjelse. Når du laver det derhjemme, kan det være en billigere måde at nyde en personlig iskaffe med alt tilbehør. Lad os tage et kig på, hvordan du kan lave en lækker iskold iskaffe derhjemme.

Sådan laver du den perfekte kop iskaffe
Sådan laver du den perfekte kop iskaffe

Spring direkte til dit yndlings indhold

Hvorfor du bør lave din iskaffe derhjemme

Der er så mange grunde til at springe kaffebaren over og lave din iskaffe derhjemme, herunder:

• Det er billigere! Plus, du behøver ikke at gå vejen for at finde en kaffebutik.

• Du kan lave den præcis efter din smag og bruge dine yndlingskaffemærker.

• Apropos smag, er din ordre normalt så specifik, at du får dømmende øjne fra baristaen? Nå, bekymre dig ikke mere om det når du laver iskaffe derhjemme. Du kan lave din 12-is terning, fedtfri, flødeskum iskaffe uden at skulle forklare det.

• Koldbrygget kaffe er mindre surt og mindre bittert.

• Ubegrænset genopfyldning!

Nu hvor vi grundigt har solgt dig på ideen om hjemmelavet iskaffe, lad os dykke ned i at lave denne lækre drik.

Lad os tale om at brygge kaffe

Kaffe er kun så god som sine bønner og vand. Ja, vi sagde vand. Det er vigtigt, når du laver din iskaffe, at vandet er af bedre kvalitet, fordi det direkte påvirker kaffens smag. Her er hvad du behøver at vide om den malet kaffe og væsken.

Malet kaffe

Det perfekte glas iskaffe kommer ned til selve den malet kaffe. At male dem friske og vælge kvalitetsbønner vil få din drink til at smage bedst. Tænk først over, hvor stærk du vil have din kolde bryg. Hvis du kan lide din kaffe:

• Stærk: Gå med en mørkristet kaffe.

• Mild: Brug en let ristet kaffe.

• Et sted i midten: Prøv en mellemristet kaffe.

Du kan også vælge en kaffe med smag lige fra starten. Kaffe med smag har en tendens til at være let eller mellemristet og tilbyder en unik smag, så du ikke behøver at tilføje smagssirupper. Men du kan bestemt også bruge dem.

Har du aldrig tænkt på kaffestyrke før? Ingen problemer. Prøv at starte med en mellem ristet bønne og lær din smag derfra.

Vand

Det er altid bedst at bruge filtreret vand i din kaffe. Hvis du bruger natten over til din kolde bryg, laver du stærkere kaffe, og den smelter ikke din is, fordi den bliver afkølet til stuetemperatur. Hvis du bruger din kaffekande, vil du gerne give kaffen en chance for at køle af, så den ikke smelter al din is med det samme.

Trin-for-trin-vejledning

Nu hvor du ved, hvilken type ristning du vil starte med, så lad os lave kaffen! Først vil du gerne måle mængden af kaffe for en kop eller et par kopper. Derefter:

• Bland: Kom din malet kaffe i en stor beholder, der er sikker til fødevare. Tilsæt nu dit kolde vand og bland det hele med en stor ske.

• Chill: Dæk din kaffe til, og lad den stå natten over ved stuetemperatur.

• Forbered: Om morgenen si kaffen ud med en finmasket sigte eller kaffefiltre. Hvis du ikke har en si, kan du bruge flere kaffefiltre og gøre det et par gange. Sørg for, at du hælder væsken i en forseglbar beholder. Smid kaffegrumsen ud.

• Chill Again: Nu kan du køle kaffen, indtil du bruger den eller bruge den med det samme.

• Hæld din kop: Fyld dit yndlingsglas med is. Hæld derefter noget af kaffen til dig selv, så der er plads til enhver fløde eller mælk, du måtte ønske.

• Nyd!

Alternative metoder til at brygge kaffe

Du kan også tilberede din kolde kaffe med en traditionel kaffekande eller bruge en koldbrygget kaffemaskine. Lad os tage et kig på, hvordan det fungerer.

Bryg & Chill

• Bryg en kande kaffe med din automatiske dryp kaffemaskine.

• Lad kaffen nå stuetemperatur.

• Læg det i en fødevaresikker beholder.

• Stil den på køl, indtil du vil have din kaffe.

Hvis du bruger denne metode, vil kaffen ikke have en koldbryg stil. Det betyder, at det kan være mere surt og en smule mere bittert, og det vil også være svagere og mindre koffeinholdigt.

Justering af styrken af ​​din kaffe

Udover at vælge en anden ristning af kaffe for den rigtige styrke, kan du også ændre vandforholdet og den tid, du lader kaffen sidde. For denne opskrift er den anvendte fordeling 1:16. For hver 1 ounce kaffe skal du bruge 16 ounce vand.

For at få dig en stærkere kop, vil du gerne øge, hvor meget kaffe du bruger. For en svagere kop vil du simpelthen reducere mængden af ​​malet kaffe.

• Svagere kaffe: Sænk kaffemængden til syv ounce og behold den samme vandmængde. Det vil give dig et forhold tættere på 1:18. Stadig for stærk? Du kan også fortynde kaffen med vand, når du er færdig med at brygge.

Du kan tilføje mere eller mindre kaffe for at eksperimentere med det forhold, du bedst kan lide.

Smagsgivende iskaffe

At ændre smagen af ​​dit kolde bryg derhjemme er også meget enkelt og endnu en fordel ved at have fuldstændig kontrol over smagen af ​​en kop kaffe. Du kan smage, toppe og søde din kaffe efter din smag, inklusive ting som:

• Prøv at tilføje et par dråber smagssirup. Der er mange smagsvarianter tilgængelige, fra fransk vanilje til blåbær.

• For at gøre det cremet, tilsæt lidt mælk, Half & Half, en ikke-mejeri-erstatning, eller selvfølgelig fløde.

• Sukker, honning, kondenseret mælk osv. De kan alle forsøde din drink.

• Du kan endda dryppe på nogle issaucer eller en hjemmelavet version for den specielle kaffebar-flair.

• Flødeskum og endda kanel eller drys kan gøre isbryg velsmagende og sjovt.

Serveringsforslag

Der er også nogle serveringsdressinger, som du kan tilføje for at få det til at føles lidt mere som om du skal på en café. De tager ikke lang tid at tilføje, og de kan være relativt billige. Det giver dig mulighed for at øge den sjove faktor og får din morgendrink til at føles speciel. Prøv at tilføje:

• Farverige og interessante sugerør, du kan matche dem til årstiden eller smagen af ​​din drink.

• Nyd en kaffekage eller scones med din morgen-iskaffe for at tilføje endnu et lag smag.

• Lav din iskaffe med en kugle is. Du kan prøve forskellige smagsvarianter for mere pizazz, som vanilje, saltet karamel, kaffe og mere.

• Start din dag ekstra sødt med et stykke cheesecake eller et fyldt wienerbrød.

Opbevaring og holdbarhed

• Opbevaring: Når du vil opbevare dine ingredienser for at lave en almindelig iskaffe hver morgen, skal du opbevare dem i separate dele. Kom kaffekoncentratet i en fødevaresikker beholder og stil det i køleskabet. Is og mix-ins kan tilføjes den dag, hvor du er klar til at nyde. Hver del af drikken har sin egen holdbarhed, så du vil være sikker på at holde dem adskilt.

• Holdbarhed: Apropos holdbarhed, så kan du opbevare kaffekoncentratet i op til en uge i køleskabet, når du opbevarer dine ingredienser separat. For de andre komponenter skal du følge instruktionerne på deres beholdere.

Hvis du opbevarer en kaffe blandet med is og andre smagsstoffer, holder den sig omkring otte til tolv timer i køleskabet. Hvis den er ved stuetemperatur, holder den en del mindre.

Opskriften

Dit udbytte: 12 portioner

Forberedelsestid: 30 minutter

Hviletid: 11 timer 30 minutter

Samlet tid: 12 timer

ingredienser

• 8 ounce (226,8 gram) malet kaffe

• 4 liter koldt vand

• Sødemidler efter ønske: kondenseret mælk, halv-og-halv, sirupper mv.

Instruktioner

Læg kaffen i en stor fødevaresikker beholder og tilsæt det kolde vand. Bland med en stor ske. Dæk derefter til, og lad det stå natten over ved stuetemperatur.

Si din grums fra ved hjælp af en sigte og kaffefiltre eller kaffefiltre alene (du skal bruge flere filtre til dette og vil ønske at øse så mange grums ud med en ske eller kop først). Smid kaffegrumset væk. Til sidst afkøles blandingen i køleskabet, indtil den skal bruges.

For at lave iskaffen skal du fylde et glas med is og den afkølede kaffe. Du kan også efterlade plads til enhver creamer eller mælk.

Du kan også læse artiklen, Er iskaffe noget for mig? for at se om iskaffe er noget for dig inden du begynder at udfolde dig til forskellige kaffeopskrifter.

Del på:
E-mail

Vil du brygge en bedre kop kaffe?

Find spændende artikler og lækre kaffeopskrifter til din hverdag

28. april 2022

Raspberry White Chocolate Cappuccino                        

En god blanding af den rige smag fra hvid chokolade og den lette frugtsyre fra hindbær, er hvad du får når du laver denne lækre...

15. oktober 2022

Honey Rose Espresso

Hvad er mere sødt romantisk end honning og roser? Ikke noget. Det er hvad. Denne honningrose-espresso er den helt rigtige mængde sødme uden at være...

20. september 2022

Cadbury Creme Egg Frappuccino

Denne sjove frappuccino-opskrift er inspireret af dit favorit stykke påskeslik: Cadbury-chokoladeæg. Denne lækre Frappuccino får dig til at sige farvel til din sædvanlige Starbucks frappuccino....
1 2 3 7

Gå ikke glip af noget

Hold dig opdateret på alt nyt. Få indflydelse på nye produkter (Vi elsker din feedback) og få nyttige tips.

Vær den første som ser nye produkter og vær blandt dem som modtager eksklusive tilbud.
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
info@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
CVR-Nr.: DK-40685065
Fødevarestyrelsens smiley-rapportinfo@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03

Gå ikke glip af noget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå aldrig glip af nye varer, opskrifter m.m.
chevron-down