fbpx
gratis levering indenfor 1-3 hverdage
logo-black
te
Gratis levering
17. maj 2022

Sådan laver du den perfekte French Press kaffe

Kaffe er en elsket drik. Hvis du læser dette, er der en meget god chance for at du er enig.

Sådan laver du de perfekte French Press kaffe

Spring direkte til afsnit
- Frenchpress kaffe
- Frenchpress idag
- Sådan brygger du en Frenchpress kaffe

Kaffe er elsket af mange grunde. Dens stærke aroma, som selv mange ikke-kaffedrikkere indrømmer at kunne lide. Dens lækre smag, kombination af dristighed og rigdom og den opvækkende følelse det giver os. Dens evne til at opmuntre, gøre os mere opmærksomme og hjælpe os med at føle os klar til at tage vores dag. Kaffe får os til at have det godt på mange måder.

Kaffes popularitet er på et rekordhøjt niveau rundt om i verden. Hundredvis af varianter af kaffebønner dyrkes og høstes over hele kloden. Risterier udvikler nye varianter af smag i varierende kompleksitet, fra lys og mild til fed og mørk. Med al denne kaffegodhed, der sker, er det ikke underligt, at folk overalt fortsætter med at eksperimentere og skabe nye måder at brygge kaffe på, så de passer til deres smag. Men nogle gange er de klassiske måder de bedste. Sådan er det med den ærværdige French Press-stil inden for kaffebrygning.

En kort historie om fransk pressekaffe

De fleste mennesker antager, at fransk pressekaffe stammer fra befolkningen i Frankrig. Både det franske og det italienske folk gør dog krav på oprindelsen af ​​det som verden i dag kalder for French Press-kaffe.

Selvom der er forskellige versioner af historien, begynder den med en franskmand, der koger vand til sin morgenkaffe. Han indså, at han havde glemt at tilføje kaffen, og da han gjorde det, steg kaffen til vandoverfladen. For at spare den sidste portion kaffe han havde, købte han et stykke metalskærm af en forbipasserende italiensk købmand. Han satte skærmen over gryden og brugte en pind til at trykke ned på skærmen sammen med den malet kaffe. Til begge mænds overraskelse var det den bedste kaffe, de nogensinde havde smagt.

Den franske presse i dag

I dag fejres den franske presse for sin brugervenlighed, den rige bryg den giver, og en vis flair, som den unikke bryggeanordning har bevaret gennem sin mangeårige popularitet.

Forestil dig den franske presse som en entry-level til en lidt mere sofistikeret stil af kaffebrygning end en standard drypbrygger. Den franske presse er nem at bruge og kendt af folk, der måske ikke engang er til specialkaffe. Alligevel kan den franske presse producere en velsmagende bryg, hvis visse trin er taget hånd om, såsom friskheden af ​​bønnerne, deres maling lige før brygning, eller temperaturen af ​​vandet.

Brygning af fransk pressekaffe

French Press kaffe er en klassiker af en grund. Den franske presse kunne næppe være nemmere at bruge. Du skal ikke bekymre dig om, hvor lang tid det tager for vandet at strømme gennem kaffen og det er lige så nemt som at brygge en kop te. Når du kender den rigtige vandtemperatur, forholdet mellem vand og malet kaffe, og hvor længe du skal brygge din kaffe, er du godt på vej til at lave den perfekte kop French Press-kaffe.

Fordi der ikke er noget papirfilter til at stoppe dem (bare en finmasket rustfri stålskærm), finder små opløste partikler og æteriske olier fra den malet kaffe vej ind i din kop og giver kaffen en rigere og fyldigere krop. Hvis du er en kaffedrikker, der er til velsmagende, stærk kaffe, er French Press måske den perfekte metode til at brygge kaffe for dig.

Hvad du har brug for

Her er de ting, du skal bruge for at brygge den perfekte French Press-kaffe:

  • Stempelkande (French Press)
  • Kværn
  • Ske eller røremaskine
  • Kedel
  • Skala (valgfrit)
  • Vand – 1000 ml ved 93 grader
  • Groftmalet kaffe (økologisk kaffe er bedst!) – 67 g
Trin at følge

Her er trinene til at brygge den perfekte French Press-kaffe:

1. Forvarm din stempelkande

Fyld stempelkanden med varmt vand fra en kedel. Temperaturen er vigtig. Du ønsker, at din French Press forbliver varm under hele brygningsprocessen for at sikre, at du får alle de velsmagende smage ud af kaffen og ind i din bryg. Lad det varme vand opvarme din French Press i cirka 30 sekunder. Mens du venter, er et godt tidspunkt at male dine bønner.

2. Kværn dine bønner

Fordi French Press er en nedsænkningsbrygmetode (hvilket betyder, at kaffen er helt nedsænket i vand og forbliver i kontakt, indtil brygningen er færdig), vil du have en meget tyk, groft malet størrelse. Jo større overfladearealet er, jo længere tid tager det for vandet at trække det lækre ud af kaffebønnerne. Dernæst skal du tømme det varme vand fra din French Press, før du fortsætter, da du skal bruge frisk vand til at brygge.

3. Tilsæt din malede kaffe

Nu er det tid til at tilføje den groft malede kaffe til den franske presses karaffel. Det er vigtigt at måle. Det rigtige forhold mellem kaffe og vand er en af ​​nøglerne til en god, ensartet kop, uanset brygmetoden. En god regel at følge er omkring 15 gram 93 graders vand for hvert gram kaffe.

4. Blomstre

Det er tid til at starte din timer. Hæld dit varme vand i og sørg for, at det er jævnt dækker hele den malet kaffe. Forsøg at få alt kaffen våd på samme tid, da vandet begynder at udtrække al smagen på samme tid, hvilket giver kaffen en mere afbalanceret smag. Hvis du bemærker, at din kaffe hæver op eller bobler i det varme vand, kaldes dette "blomstrende", og det hjælper med at brygge til perfektion. Lad det varme vand gøre sin magi, vent 30 sekunder, før du går videre til næste trin.

5. Fyld og rør rundt

Fyld stempelkanden resten af ​​vejen med det varme vand og giv blandingen en blød omrøring for at bryde enhver skorpe af den kværnede kaffe. Læg låget på stempelkanden og tryk forsigtigt låget en smule, så filteret lige rører toppen af ​​det varme vand, men tryk ikke helt ned. I en stempelkande ønsker du at brygge i et forhold på omkring femten dele vand til en del kaffe, hvilket blot er en smule stærkere end det traditionelle dryp kaffebrygningsforhold.

6. Pause for perfektion

Efter fire minutter på timeren er din French Press-kaffe klar til at blive nydt. Du kan nu trykke stemplet helt ned, indtil kaffen er trykket helt ned til bunden af ​​stempelkanden. Tryk forsigtigt, for at undgå at kaffen får en ekstra bitter smag. Du behøver heller ikke trykke ned på kaffen for at presse hver sidste dråbe – rå kraft vil ikke gøre din perfekte French Press-kaffe mere perfekt. Plus, du ønsker ikke at ødelægge din stempelkande!

7. Hæld og nyd

Hæld den varme kaffe fra din stempelkande i din kop eller dit krus, så du er klar til at nyde den lækre kaffe, som du selv har brygget. Prøv at undgå at lade kaffen sidde for længe i stempelkanden, da den godt kan blive bitter af overtræk. Hvis du gerne vil nyde din kaffe med tiden, så hæld den i en separat karaffel eller kande. Du kan også stille den i køleskabet og nyde den kold senere.

Konklusion

Uanset hvilken type kaffe du foretrækker, er brugen af ​​en stempelkande overlegen i forhold til at brug af elektriske kaffemaskiner og andre brygningsmetoder på grund af den utrolige kvalitet af kaffe, den producerer.

Det er enkelt, nemt, og giver en bemærkelsesværdig smag uden du behøver at anstrenge dig. Det er grunden til, at millioner rundt om i verden stadig foretrækker at bruge en stempelkande frem for mange andre metoder til at brygge den perfekte kaffe.

Læs vores blogindlæg: De 4 forskellige typer af kaffebønner: 2 af dem kender du nok ikke, for at finde de kaffebønner som du kan lave den bedst mulige stempelkande kaffe med.

Del på:
E-mail

Vil du brygge en bedre kop kaffe?

Find spændende artikler og lækre kaffeopskrifter til din hverdag

28. april 2022

Raspberry White Chocolate Cappuccino                        

En god blanding af den rige smag fra hvid chokolade og den lette frugtsyre fra hindbær, er hvad du får når du laver denne lækre...

15. oktober 2022

Honey Rose Espresso

Hvad er mere sødt romantisk end honning og roser? Ikke noget. Det er hvad. Denne honningrose-espresso er den helt rigtige mængde sødme uden at være...

20. september 2022

Cadbury Creme Egg Frappuccino

Denne sjove frappuccino-opskrift er inspireret af dit favorit stykke påskeslik: Cadbury-chokoladeæg. Denne lækre Frappuccino får dig til at sige farvel til din sædvanlige Starbucks frappuccino....
1 2 3 7

Gå ikke glip af noget

Hold dig opdateret på alt nyt. Få indflydelse på nye produkter (Vi elsker din feedback) og få nyttige tips.

Vær den første som ser nye produkter og vær blandt dem som modtager eksklusive tilbud.
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
info@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
CVR-Nr.: DK-40685065
Fødevarestyrelsens smiley-rapportinfo@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03

Gå ikke glip af noget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå aldrig glip af nye varer, opskrifter m.m.
chevron-down