fbpx
gratis levering indenfor 1-3 hverdage
logo-black
te
Gratis levering
15. juni 2022

Lær hvordan du brygger den perfekte kop kaffe

Ahhh ... den simple glæde ved en frisk, varm kop kaffe. For kaffeelskere bliver det ikke meget bedre. Folk elsker kaffe af forskellige årsager. Kaffe kan hjælpe dig med at forbrænde fedt og forbedre din fysiske ydeevne. Det bidrager med antioxidanter og kan hjælpe med at bekæmpe depression. En dampende kop på en kold morgen – eller enhver morgen – kan være en lille, men meningsfuld del af din daglige rutine. Det kan hjælpe dig til at føle dig mere energisk, opmærksom og klar til at gå ud og tage dagen op. Og selvfølgelig er der den lækre kaffeduft og smag, som er den del, som stort set alle kaffeelskere higer efter og nyder.

Lær at brygge den perfekte kop kaffe

Spring direkte til afsnit

Kaffes popularitet er steget i vejret over hele kloden i de seneste år. Kaffesteder ser ud til at dukke op i små byer til store byer, drevet af en enkelt ejer eller en stor virksomhedskæde. Dette gør det nemt at få alt fra en hurtig kaffe på vejen til en luksuriøs kaffedrik lavet af en ekspert barista.

For mange af os, der virkelig nyder kaffe, er enhver kop java god nok. Alligevel behøver du ikke at være en professionel barista for at brygge den perfekte kop kaffe. Du kan lære at brygge det selv derhjemme.

Bønner

Hjertet i enhver perfekt kop kaffe er kaffebønnerne. Mens du kan brygge en ordentlig kop kaffe med en gang masseproducerede Robusta bønner, du køber hos din lokale købmand, kræver den perfekte kop kaffe dog en lidt højere kvalitet af bønner.

De to mest populære kaffebønner i verden i dag er Arabica og Robusta. Mens de planter, som disse to typer bønner høstes fra, vokser flere steder rundt om i verden, dyrkes nogle af de kaffebønner af højeste kvalitet, der producerer den bedste kaffe, i Columbia, Peru, Sumatra, Indien og Etiopien. Når du leder efter bønner at købe for din perfekte kaffebrygningsoplevelse, vil du gerne kigge efter bønner, der er Arabica eller en blanding Arabica og Robusta, og fra et af landene nævnt ovenfor. Det er også en god idé at købe økologiske kaffebønner, hvis du kan finde dem eller Fairtrade-mærket kaffe, hvilket dog ikke har så meget med kvaliteten at gøre, men mere det etiske aspekt i hvordan den kaffe du vælger, er fremskaffet og produceret.

At male eller ikke at male

Kaffebønner findes typisk til salg som enten formalede eller hele bønner. Formalet kaffe, males før du køber den, så du dermed ikke behøver at eje en kaffekværn derhjemme. Mens hele bønner er ikke blevet malet, så du bliver nødt til at male den, før du kan brygge din kaffe.

Hvis du vælger at købe hele bønnekaffe, skal du købe i en kværn. Der er mange mærker og typer af kaffekværne på markedet med en lang række funktioner. Tre af de mest populære typer er manuelle kværne, som lader dig styre hastigheden af ​​din slibning, men kræver, at du drejer dem i hånden, elektriske kværne, som hakker bønner ned til et pulver så hurtigt som muligt, og kaffekværne, som passerer bønner gennem en metalknuser.

Ud over funktioner varierer kaffekværne også meget i pris, der spænder fra omkring kr. 150 for nogle hånd- eller elektriske kværne, og op til kr. 700 og mere for nogle lidt stærkere modeller.

Hvis du vil undgå at skulle kværne dine bønner selv, fordi du føler det lyder som lidt for meget arbejde, så er valget at købe malet kaffe. Det vil dog kræve enten en stempelkande eller filterkande for at lave kaffen. Her skal du igen ud og skaffe dig noget udstyr, for at brygge din kop kaffe.

Hvor mange gram skal du bruge?

Hvor meget kaffegrums skal du bruge? Omkring 10 gram eller omkring 2 spiseskefulde er den ideelle mængde kaffegrums til at brygge en perfekt kop. Mere eller mindre end denne mængde kaffegrums kan begynde at påvirke kaffens smag. Af denne grund køber mange mennesker en lille vægt, så de ved præcis, hvor meget kaffegrums de bruger.

Køb af kaffeposer kan også her være et godt alternativ, fordi de indeholder præcis den mængde malet kaffe, som du skal bruge til en enkelt perfekt kop.

Vandtemperatur

Temperaturen er vigtig ved kaffebrygning. Kaffebrygningstemperaturen er vigtig, fordi vandtemperaturen arbejder på at udvinde forskellige smagsstoffer fra kaffebønnerne og bestemmer den tid, det tager for smagen at blive udvundet fra kaffen.

Du vil gerne sikre dig, at vandet, du bruger til at brygge din perfekte kop kaffe, er omkring 96 grader. Den bedste måde at gøre dette på er at varme vandet til kogning og derefter give det et par sekunder til at køle af, før du hælder det i koppen. Tæt ved kogende temperaturer kan trække smagen af ​​kaffe på cirka 2-4 minutter uden at du går på kompromis med kaffens smag.

Brygning

Til selve brygningen har du også flere muligheder. Der er mange forskellige stilarter og typer af bryggere på markedet i dag. Nogle af de mest populære er listet nedenfor. Hver har sin egen metode til at tage det varme vand, føre det over bønnerne og udvinde den lækre kaffesmag til din perfekte kop.

  • Chemex
  • Automatisk dryp
  • Aeropress

Konklusion

Selvom der er flere trin og overvejelser i at brygge den perfekte kop kaffe, kan du gøre det selv derhjemme. Du skal vælge de rigtige bønner, sikre, at de er malet korrekt og i den ideelle mængde, og at vandet har den rigtige temperatur. Du skal også vælge den bryggeenhed, der passer til dig. Et godt alternativ er kaffeposer, der kan forenkle denne proces og hjælpe dig med at brygge og nyde den perfekte kop kaffe på få minutter.

Hvis du er med på hvordan du brygger den perfekte kop kaffe, med de rigtige kaffebønner eller formalet kaffe, så skal du prøve at lave en af de her 3 iskaffe opskrifter!

Del på:
E-mail

Vil du brygge en bedre kop kaffe?

Find spændende artikler og lækre kaffeopskrifter til din hverdag

28. april 2022

Raspberry White Chocolate Cappuccino                        

En god blanding af den rige smag fra hvid chokolade og den lette frugtsyre fra hindbær, er hvad du får når du laver denne lækre...

15. oktober 2022

Honey Rose Espresso

Hvad er mere sødt romantisk end honning og roser? Ikke noget. Det er hvad. Denne honningrose-espresso er den helt rigtige mængde sødme uden at være...

20. september 2022

Cadbury Creme Egg Frappuccino

Denne sjove frappuccino-opskrift er inspireret af dit favorit stykke påskeslik: Cadbury-chokoladeæg. Denne lækre Frappuccino får dig til at sige farvel til din sædvanlige Starbucks frappuccino....
1 2 3 7

Gå ikke glip af noget

Hold dig opdateret på alt nyt. Få indflydelse på nye produkter (Vi elsker din feedback) og få nyttige tips.

Vær den første som ser nye produkter og vær blandt dem som modtager eksklusive tilbud.
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
info@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
CVR-Nr.: DK-40685065
Fødevarestyrelsens smiley-rapportinfo@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03

Gå ikke glip af noget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå aldrig glip af nye varer, opskrifter m.m.
chevron-down