fbpx
gratis levering indenfor 1-3 hverdage
logo-black
te
Gratis levering
12. december 2022

Kan kaffe fryses ned og bruges senere?

Der er ingen bedre måde at starte din dag på end ved at hælde en rygende varm kop kaffe op for at hjælpe dig med at vågne op og forberede dig til dagen. Der er ingen tvivl om, at den bedste kaffe, vi kan brygge, er fra friskmalede bønner. Men at male kaffebønner hver morgen til en kop kaffe er for stort besvær, som de fleste af os springer over. Du spekulerer måske på, om vi kan fryse kaffe (malet ikke brygget) til opbevaring til senere brug. Denne artikel handler om, hvad du må og ikke må ved at fryse kaffe. Fortsæt med at læse for at finde ud af værdifulde tips og tricks!

Kan kaffe fryses ned og bruges senere

Kan du fryse kaffe?

Ja! Det er muligt at fryse kaffe uden at miste sin utrolige smag. Du behøver ikke at male dine kaffebønner hver morgen for at lave en god kop kaffe.

Kværn dine kaffebønner i weekenden og opbevar dem ordentligt i fryseren. Brugen af ​​de rigtige beholdere er afgørende for at forhindre, at fugt trænger ind og får din kaffe til at blive dårlig.

Sådan fryser du kaffe ned

Hvis du undrer dig over, hvordan du fryser din kaffe, men er bekymret for, at de går galt i fryseren, så har vi dig dækket. Nedenfor er nogle tips til at hjælpe dig med at fryse din malede kaffe til perfektion.

1. Få en lufttæt beholder

Forbered et par beholdere eller ziplock-poser, der er helt lufttætte! Vi kan ikke lade selv den mindste smule fugt komme ind i beholderne, da det kan krystallisere kaffen. Vakuumforsegling ville være perfekt her.

2. Lav små partier

Del kaffen i små portioner i stedet for at opbevare den i løs vægt. En enkelt portion burde være nok til at holde til omkring 3 til 6 dage, og dette er så du ikke behøver at optø og derefter genfryse kaffen igen for at bruge en lille portion.

3. Læg i fryseren

Når du har forseglet partierne korrekt i deres respektive beholdere, skal du fryse kaffen.

Tips til perfekt opbevaring af kaffe

Nedenfor er et par tips (bortset fra at fryse kaffe), der sikrer, at din malede kaffe forbliver i perfekt stand, indtil du kan lave den i den bedste dryppekaffemaskine og nyde den af ​​hjertets lyst!

Holdes væk fra fugt

Sørg for, at du ikke slipper fugt ind i kaffebeholderen. På denne måde kan du sikre dig, at din kaffe er tør og ikke krystalliserer.

For at forhindre, at din kaffe kondenserer fugt, anbefaler vi at opbevare den på et køligt, tørt sted og væk fra vand. Det betyder, at du skal undgå køleskabet eller hylden over dit komfur, og bagsiden af ​​dit spisekammer er en bedre mulighed.

Holdes væk fra lys

Opbevar dine malede kaffebønner væk fra lys og varme for at forhindre, at de bliver beskadiget. Brug en uigennemsigtig beholder eller opbevar dem på et mørkt sted, såsom bagsiden af ​​dit skab eller hylde.

Brug den rigtige beholder

Lufttætte beholdere er bedst til opbevaring af malet kaffe, da de holder enhver fugt væk. Du ønsker også at vælge en robust beholder og vil ikke lade nogen lugte eller smage fra fryseren trænge ind i beholderen og få den til at miste sin essens. Keramik-, metal- eller Tupperware-beholdere er gode muligheder, og glasværket fungerer også fint, men igen, du skal holde det fra sollys. Uigennemsigtige beholdere hjælper med at forhindre sollys i at beskadige din mad.

Hvor længe holder kaffen i fryseren?

Hele kaffebønner

Hele kaffebønner kan godt holde sig i fryseren i op til 3-4 måneder, givet at du ikke tager dem ud i den periode. Brug inden for denne tid for at sikre friskhed. Hele kaffebønner opbevaret ved -18 grader vil holde sig friske på ubestemt tid.

Du kan eventuelt dele dine kaffebønner i mindre mængder for at sikre en grundig og jævn frysning.

Malet kaffe

Frossen malet kaffe kan bevare sin friskhed i op til to år, hvis kaffen er blevet vakuumforseglet, men i de fleste tilfælde bør vi bruge den inden for seks måneder.

Hvis du ikke fryser det ned og opbevarer det i spisekammeret, vil vakuumforseglet ufrossen kaffe holde sig godt i fem til seks måneder.

Vakuumforsegling af din kaffe til opbevaring i spisekammeret vil forlænge dens levetid med en faktor på 4-5 gange. Hvis du fryser den yderligere ned efter at have vakuumforseglet den, forlænges dens levetid med yderligere 4-5 gange dens oprindelige levetid.

Hvorfor skal du vakuumforsegle din kaffe før frysning?

Vakuumforsegling vil drastisk forlænge din kaffes holdbarhed, fordi forseglingen vil beskytte din kaffe mod fugt. Interaktion med vand vil krystallisere det, og eventuelle lugte fra fryseren vil trænge igennem det og dermed ændre kaffens smag.

Hvis du ikke har en vakuumforsegler tilgængelig, skal du bruge en uigennemsigtig (til beskyttelse mod lyset) frysesikker lynlåspose og skubbe så meget luft ud som muligt fra pakken med bønner. Denne handling vil hjælpe med at give maksimal forstærkning mod luft og fugt.

Sådan optøs frossen kaffe

Tag dine frosne kaffebønner ud af fryseren og lad dem sidde i mindst en time for at tø grundigt op, før du maler dem. Brug bønnerne inden for to uger, fordi længere tid end det vil gøre kaffen forældet, og den vil ikke smage så godt.

Hvis du ikke fryser det ned og opbevarer det i spisekammeret, vil vakuumforseglet ufrossen kaffe holde sig godt i fem måneder.

Vakuumforsegling af din kaffe til opbevaring i spisekammeret vil forlænge dens levetid med en faktor på 4-5 gange. Hvis du fryser den yderligere ned efter at have vakuumforseglet den, forlænges dens levetid med yderligere 4-5 gange dens oprindelige levetid.

Del på:
E-mail

Vil du brygge en bedre kop kaffe?

Find spændende artikler og lækre kaffeopskrifter til din hverdag

28. april 2022

Raspberry White Chocolate Cappuccino                        

En god blanding af den rige smag fra hvid chokolade og den lette frugtsyre fra hindbær, er hvad du får når du laver denne lækre...

15. oktober 2022

Honey Rose Espresso

Hvad er mere sødt romantisk end honning og roser? Ikke noget. Det er hvad. Denne honningrose-espresso er den helt rigtige mængde sødme uden at være...

20. september 2022

Cadbury Creme Egg Frappuccino

Denne sjove frappuccino-opskrift er inspireret af dit favorit stykke påskeslik: Cadbury-chokoladeæg. Denne lækre Frappuccino får dig til at sige farvel til din sædvanlige Starbucks frappuccino....
1 2 3 7

Gå ikke glip af noget

Hold dig opdateret på alt nyt. Få indflydelse på nye produkter (Vi elsker din feedback) og få nyttige tips.

Vær den første som ser nye produkter og vær blandt dem som modtager eksklusive tilbud.
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
info@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
CVR-Nr.: DK-40685065
Fødevarestyrelsens smiley-rapportinfo@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03

Gå ikke glip af noget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå aldrig glip af nye varer, opskrifter m.m.
chevron-down