fbpx
gratis levering indenfor 1-3 hverdage
logo-black
te
Gratis levering
11. september 2022

Hvad er Fairtrade?

Fairtrade er et certificeringssystem, der har til formål at sikre, et fælles sæt standarder bliver opfyldt og overholdt ved produktion og levering af et produkt eller ingredienser. For landmænd og arbejdere betyder det sikrere arbejdsforhold og en mere retfærdig løn. For forbrugere betyder det etisk producerede produkter af høj kvalitet.

Hvad er Fairtrade

Hvad betyder det at vælge Fairtrade?

At vælge Fairtrade betyder at stå sammen med landmænd for retfærdighed og lighed over for nogle af de største udfordringer, verden står over for. Det betyder, at landmænd skaber forandring, ved at investere i klimavenlige landbrugstekniker eller fremme og udvikle kvinder i lederskab.

Gennem enkle indkøbsvalg viser du virksomheder og regeringer, at du tror på fair og retfærdig handel.

Hvad gør Fairtrade?

Organisationen sætter sociale, økonomiske og miljømæssige standarder for de virksomheder og landmænd, der er involveret i forsyningskæden. For landmænd og arbejdere omfatter standarderne beskyttelse af arbejdernes rettigheder og miljøet. For virksomheder inkluderer de betaling af Minimum Price sikkerhedsnet og en ekstra Premium.

En uafhængig organisation, kontrollerer, at standarderne er blevet overholdt af de landmænd, arbejdere og virksomheder, der er en del af produktforsyningskæderne. For at forsikre forbrugerne om, at dette er sket, licenserer brugen af ​​Fairtrade-mærket på produkter og emballage for at signalere, at standarderne er opfyldt.

Fairtrade og bæredygtighed

Miljøbeskyttelse er en central del i Fairtrades syn på bæredygtighed. Fairtrade-standarder kræver, at små farmere og større produktionsanlæg med hyret arbejdskraft overholder nogle nøgleområder. Standarderne fremmer også uddannelse for landmænd, som kan omfatte rådgivning om at skifte til miljøvenlige praksisser. Dette har vist sig at føre til god landbrugspraksis, som har fremmet en miljømæssig bæredygtig produktion. Standarderne vejleder også producenter i at tilpasse sig klimaændringer og afbøde deres påvirkning.

Fakta om Fairtrade

1) Mere end 1,9 million farmere og arbejdere tilhører en Fairtrade-certificeret organisation

2) 17% af farmerne og 41% af arbejderne er kvinder

3) Der er 1.880 producenter fordelt over 71 lande

4) Der blev betalt over 1.5 milliarder kroner i Premium til farmerne og arbejderne i 2020

Kilde:

Læs mere om fairtrade her

Del på:
E-mail

Vil du brygge en bedre kop kaffe?

Find spændende artikler og lækre kaffeopskrifter til din hverdag

28. april 2022

Raspberry White Chocolate Cappuccino                        

En god blanding af den rige smag fra hvid chokolade og den lette frugtsyre fra hindbær, er hvad du får når du laver denne lækre...

15. oktober 2022

Honey Rose Espresso

Hvad er mere sødt romantisk end honning og roser? Ikke noget. Det er hvad. Denne honningrose-espresso er den helt rigtige mængde sødme uden at være...

20. september 2022

Cadbury Creme Egg Frappuccino

Denne sjove frappuccino-opskrift er inspireret af dit favorit stykke påskeslik: Cadbury-chokoladeæg. Denne lækre Frappuccino får dig til at sige farvel til din sædvanlige Starbucks frappuccino....
1 2 3 7

Gå ikke glip af noget

Hold dig opdateret på alt nyt. Få indflydelse på nye produkter (Vi elsker din feedback) og få nyttige tips.

Vær den første som ser nye produkter og vær blandt dem som modtager eksklusive tilbud.
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
info@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
CVR-Nr.: DK-40685065
Fødevarestyrelsens smiley-rapportinfo@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03

Gå ikke glip af noget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå aldrig glip af nye varer, opskrifter m.m.
chevron-down