fbpx
gratis levering indenfor 1-3 hverdage
logo-black
te
Gratis levering
17. juli 2022

Er iskaffe noget for mig?

Indrøm det. Ligesom millioner af mennesker har du brug for koffein for at få dig i gang om morgenen. Men hvad med sommermorgener på stranden, når varmen er ved at svulme over i temperaturer, der er for høje til at tælle? Har du stadig brug for den varme koffein først? Det er sandsynligt, at du foretrækker noget, der smager som kaffe, bare ikke så varmt. Jeg ved du spekulerer på, om iskaffe er noget for dig. Sommeren er den perfekte tid til iskaffe, og hvis du ikke har prøvet iskaffe, kan du bare gøre det, efter du har læst dette indlæg. Dette indlæg hjælper dig med at beslutte, om iskaffe er noget for dig.

er iskaffe noget for mig

Spring direkte til dit yndlingsindhold

Iskaffens historie

Iskaffe dukkede ikke bare op på Starbucks natten over. Den opstod omkring 1840 i det franske Algeriet. Den hed Mazagran (opkaldt efter de franske soldater, der opfandt den) og var lavet af kaffe, sirup, koldt vand og sukker. Siden da har der været mange varianter af iskaffe rundt om i verden. Fra den chilenske Cafe Helado med tilføjelse af Chantilly fløde og is til Cafe del tempo af iberisk oprindelse, der kan nydes langs Valencias gader. Hver region har sin egen opskrift med velsmagende variationer af denne drink.

Iskaffe boomede i USA i 1920'erne, men den eksploderede på verdensplan med fødslen af ​​store kæder som Burger King, Dunkin' Donuts og Starbucks.

I dag kan iskaffe referere til en endeløs liste af drikkevarer, med en af ​​de mest populære, Frappuccino, som blev populær i 1995 af Starbucks. At prøve en er at vide, hvorfor den blev så populær i første omgang. Bare spørg nogen.

De mange fordele ved iskaffe

Ikke alene er iskaffe ekstremt smagfuldt og beroligende i de varme måneder, men vi har også lært, at det er ekstremt godt for dig. Der er mange fordele ved iskaffe.

Det booster dit stofskifte

Jo højere dit stofskifte er, jo flere kalorier forbrænder du i hvile. Ligesom med varm kaffe indeholder iskaffe koffein. Koffein har vist sig at øge dit hvilestofskifte. Det betyder, at det øger, hvor hurtigt din krop forbrænder fedt, hvilket gør det nemmere at tabe eller vedligeholde kropsvægten.

Det løfter dit humør

Koffein forbedrer din sindstilstand og forbedrer dit humør.

Det er nemmere for din mave

Mens nogle mennesker undgår varm kaffe, fordi det kan stimulere sure opstød, har iskaffe vist sig at have færre surhedsgrader (67 %) end varm kaffe. Det betyder, at det ikke irriterer maven så meget. Også kulhydraterne eller kæderne af sukkermolekyler i iskaffe booster immuniteten i dit fordøjelsessystem, hvilket generelt forårsager mindre irritation af tarmen.

Du kan undgå forbrændinger

Hvor mange gange har du hørt, at nogen har spildt deres varme kop kaffe på skødet eller brændt tungen, mens de nipper til kaffe? Det er noget, du ikke skal passe på med iskaffe. Du kan nyde smagen af ​​en god kaffe uden at skulle bekymre dig om at blive forbrændt.

Det ser godt ud

Hvor fedt er det at være på stranden og nippe til kaffe fra et sugerør? Det er bestemt et godt udseende, hvis det er det, du går efter om sommeren, især på stranden. Ja, iskaffe får dig til at se cool ud. Men i betragtning af alle de andre vigtigere sundhedsmæssige fordele, er det bare et plus.

Det er mere smagfuldt

Mindre syre betyder mere smag. Iskaffe smager bare bedre.

Det er nemt at lave selv

Du behøver ikke tage til Starbucks for at få den bedste iskaffe. Iskaffe er nemme nok at lave selv derhjemme. Det sparer dig tid om morgenen og sparer dig penge.

Sådan laver du en iskaffe

Der er mere end én måde at lave iskaffe på. Men dette er en måde, som helt sikkert vil få dig til at være fan af iskaffe.

Hvad du har brug for:
 • Kaffemaskine
 • Malet kaffe
 • Is
 • Kaffekop
 • Dit yndlingsglas til at drikke
 • Din foretrukne kaffeflødekande (mælk, halv og halv)
 • Granuleret sukker eller simpel sirup
 • En lang ske, der er længden af ​​dit glas

Til simpel sirup: Bring en halv kop vand og en halv kop granuleret hvidt sukker i kog. Reducer varmen til lav og lad det simre under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af ​​varmen og lad den køle af. Chill indtil klar til brug.

Sådan gør du:

1. Fyld en kop med is. Hvis du foretrækker, at din iskaffe ikke bliver udvandet, kan du lave en kande kaffe, og hælde kaffen i en isbakke og lade dem fryse til iskaffeterninger.

2. Lav endnu en kop kaffe og lad den stå ved stuetemperatur eller køl den ned.

3. Når det er afkølet, tilsæt to spiseskefulde fløde, mælk eller halvanden eller din yndlingsflødekande.

4. Tilsæt en til to teskefulde granuleret hvidt sukker eller simpel sirup.

5. Fyld et glas med rigtig is eller kaffeterningerne. Hæld kaffen i med mælk, sukker, fløde eller simpel sirup.

6. Rør det hele op.

7. Og drik!

Variationer og tips

Variation er livets krydderi. Der er så mange ting, du kan gøre med din iskaffe for at perfektionere den til dit valg:

 • Hvis du er på et pointsystem, kan du bruge to spiseskefulde halv og halv fløde og en teskefuld sukker.
 • Hvis du vil have færre kalorier, kan du bruge fedtfri mælk eller fedtfri halv og halv. Du kan også erstatte granuleret sukker med et kaloriefrit sødemiddel.
 • Du kan tilføje en aromatiseret fløde, som ikke kun giver smagen et boost, men som kan bruges i stedet for fløde og sukker.

Der er også forskellige variationer af iskaffe som karamel frappuccino, thailandsk iskaffe, ishonning flad hvid kaffe. Leg med varianterne. Gør hvad der gør dig glad.

Gør hvad der gør dig glad

Når det hele er sagt og gjort, uanset om du beslutter dig for, at iskaffe er noget for dig, kan du ikke slå fordelene. Iskaffe har mange fantastiske fordele, som ville få alle til at ville prøve det. Top det af med, at det er endnu mere behageligt og velsmagende, når du laver det hjemmefra. Du kan endda ændre det og lave det, som du vil.

Det er dog ikke for alle. I sidste ende ved kun du, om det er noget for dig.

Hvis du er blevet inspireret til at prøve noget lækkert iskaffe eller en god Cold Brew opskrift, så kan du gå til denne artikel: 7 forfriskende Cold Brew iskaffeopskrifter du kan nyde i sommerferien, og finde en lækker kaffeopskrift du kan lave.

Del på:
E-mail

Vil du brygge en bedre kop kaffe?

Find spændende artikler og lækre kaffeopskrifter til din hverdag

28. april 2022

Raspberry White Chocolate Cappuccino                        

En god blanding af den rige smag fra hvid chokolade og den lette frugtsyre fra hindbær, er hvad du får når du laver denne lækre...

15. oktober 2022

Honey Rose Espresso

Hvad er mere sødt romantisk end honning og roser? Ikke noget. Det er hvad. Denne honningrose-espresso er den helt rigtige mængde sødme uden at være...

20. september 2022

Cadbury Creme Egg Frappuccino

Denne sjove frappuccino-opskrift er inspireret af dit favorit stykke påskeslik: Cadbury-chokoladeæg. Denne lækre Frappuccino får dig til at sige farvel til din sædvanlige Starbucks frappuccino....
1 2 3 7

Gå ikke glip af noget

Hold dig opdateret på alt nyt. Få indflydelse på nye produkter (Vi elsker din feedback) og få nyttige tips.

Vær den første som ser nye produkter og vær blandt dem som modtager eksklusive tilbud.
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
info@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
CVR-Nr.: DK-40685065
Fødevarestyrelsens smiley-rapportinfo@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03

Gå ikke glip af noget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå aldrig glip af nye varer, opskrifter m.m.
chevron-down