Når det kommer til at vælge mellem en traditionel kop varm kaffe og den nyere Cold Brew kaffe, er der mange vigtige faktorer at overveje.
Cold Brew kaffe har typisk mere koffein end varm kaffe, selvom det afhænger af forholdet mellem kaffe og vand, du bruger.
Det viser sig, at koffeinindholdet faktisk kan variere vildt, selv mellem to forskellige kopper, der i bund og grund burde være ens. Det ville ikke være tosset at antage, at enhver gammel kop varm kaffe skulle have den samme mængde koffein , ikke? Det er faktisk ikke nødvendigvis sandt.
Men det handler ikke kun om en forskel mellem mærker. Selvom du laver din egen kaffe hver morgen, og selvom du gør alt, hvad du kan for at holde standardisere hele processen, så er koffein en omskiftelig forbindelse, og du kan få forskellige mængder afhængigt af dagen.
Faktorer, der påvirker dette, omfatter alt fra den måde du har malet din kaffe til vandtemperatur og endda dagens fugtighed. Her er en praktisk guide, der går mere i detaljer om hele denne variation.
En af de primære faktorer, der påvirker denne variation i koffeinindhold, er temperaturen på det vand, der bruges ved brygning. Varmere vand er generelt i stand til at udvinde mere koffein. Med dette i tankerne ville det være fornuftigt, at varm kaffe skulle have mere koffein end koldbryg, ikke?
Men faktisk er det endnu mere kompliceret.
Selvfølgelig er der mange forskellige måder at lave koldbrygget kaffe på, men generelt tilberedes koldbryg med et meget højere forhold mellem kaffe og vand end traditionelt dryp. Som tommelfingerregel er 1 del malet kaffe til 7 dele vand et godt forhold at holde sig til ved koldt bryg. Dette er i modsætning til varm kaffe, for hvilket et forhold på en til fire er korrekt.
Fordi koldbryg ofte laves med en så imponerende mængde kaffegrums, er der større mulighed for, at koffein kan ekstraheres. Selvom en mindre portion koffein faktisk bevæger sig ind i din drink, kan slutresultatet føre til en kraftigere koldbryg end varm kaffe.
Så hvad betyder det hele? Svaret er, at det virkelig kan være fra sag til sag. Generelt har koldbryg mere koffein end varm kaffe -takket være et højere forhold mellem kaffe og vand i brygningsfasen-men dette kan ændre sig baseret på, hvordan alt blandes. Hvis du drikker straight-up koldbrygskoncentrat, skal du forvente, at dit hår står lige op, og at dit energiniveau stiger i vejret. Men hvis denne koncentrerede kolde bryg fortyndes - som den generelt er før servering - så vil du sandsynligvis drikke omtrent lige så meget koffein, som du kunne forvente af en varm kop.
Uanset hvad, er det din kaffe. Uanset om du drikker det for smagen, for den dyrebare koffein eller bare fordi det er dit morgenritual.