fbpx
gratis levering indenfor 1-3 hverdage
logo-black
te
Gratis levering
30. marts 2022

Er Cold Brew kaffe 'stærkere' end almindelig kaffe?

Når det kommer til at vælge mellem en traditionel kop varm kaffe og den nyere Cold Brew kaffe, er der mange vigtige faktorer at overveje.

Er cold Brew stærkere end almindelig kaffe blog billede

Cold Brew kaffe har typisk mere koffein end varm kaffe, selvom det afhænger af forholdet mellem kaffe og vand, du bruger.

Hvorfor er det kompliceret?

Det viser sig, at koffeinindholdet faktisk kan variere vildt, selv mellem to forskellige kopper, der i bund og grund burde være ens. Det ville ikke være tosset at antage, at enhver gammel kop varm kaffe skulle have den samme mængde koffein , ikke? Det er faktisk ikke nødvendigvis sandt.

Men det handler ikke kun om en forskel mellem mærker. Selvom du laver din egen kaffe hver morgen, og selvom du gør alt, hvad du kan for at holde standardisere hele processen, så er koffein en omskiftelig forbindelse, og du kan få forskellige mængder afhængigt af dagen.

Faktorer, der påvirker dette, omfatter alt fra den måde du har malet din kaffe til vandtemperatur og endda dagens fugtighed. Her er en praktisk guide, der går mere i detaljer om hele denne variation.

En af de primære faktorer, der påvirker denne variation i koffeinindhold, er temperaturen på det vand, der bruges ved brygning. Varmere vand er generelt i stand til at udvinde mere koffein. Med dette i tankerne ville det være fornuftigt, at varm kaffe skulle have mere koffein end koldbryg, ikke?

Men faktisk er det endnu mere kompliceret.

Hvorfor er det endnu mere kompliceret

Selvfølgelig er der mange forskellige måder at lave koldbrygget kaffe på, men generelt tilberedes koldbryg med et meget højere forhold mellem kaffe og vand end traditionelt dryp. Som tommelfingerregel er 1 del malet kaffe til 7 dele vand et godt forhold at holde sig til ved koldt bryg. Dette er i modsætning til varm kaffe, for hvilket et forhold på en til fire er korrekt.

Fordi koldbryg ofte laves med en så imponerende mængde kaffegrums, er der større mulighed for, at koffein kan ekstraheres. Selvom en mindre portion koffein faktisk bevæger sig ind i din drink, kan slutresultatet føre til en kraftigere koldbryg end varm kaffe.

Svaret:

Så hvad betyder det hele? Svaret er, at det virkelig kan være fra sag til sag. Generelt har koldbryg mere koffein end varm kaffe -takket være et højere forhold mellem kaffe og vand i brygningsfasen-men dette kan ændre sig baseret på, hvordan alt blandes. Hvis du drikker straight-up koldbrygskoncentrat, skal du forvente, at dit hår står lige op, og at dit energiniveau stiger i vejret. Men hvis denne koncentrerede kolde bryg fortyndes - som den generelt er før servering - så vil du sandsynligvis drikke omtrent lige så meget koffein, som du kunne forvente af en varm kop.

Uanset hvad, er det din kaffe. Uanset om du drikker det for smagen, for den dyrebare koffein eller bare fordi det er dit morgenritual.

Del på:
E-mail

Vil du brygge en bedre kop kaffe?

Find spændende artikler og lækre kaffeopskrifter til din hverdag

28. april 2022

Raspberry White Chocolate Cappuccino                        

En god blanding af den rige smag fra hvid chokolade og den lette frugtsyre fra hindbær, er hvad du får når du laver denne lækre...

15. oktober 2022

Honey Rose Espresso

Hvad er mere sødt romantisk end honning og roser? Ikke noget. Det er hvad. Denne honningrose-espresso er den helt rigtige mængde sødme uden at være...

20. september 2022

Cadbury Creme Egg Frappuccino

Denne sjove frappuccino-opskrift er inspireret af dit favorit stykke påskeslik: Cadbury-chokoladeæg. Denne lækre Frappuccino får dig til at sige farvel til din sædvanlige Starbucks frappuccino....
1 2 3 7

Gå ikke glip af noget

Hold dig opdateret på alt nyt. Få indflydelse på nye produkter (Vi elsker din feedback) og få nyttige tips.

Vær den første som ser nye produkter og vær blandt dem som modtager eksklusive tilbud.
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
info@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03
Østre Havnevej 31
5700 Svendborg
CVR-Nr.: DK-40685065
Fødevarestyrelsens smiley-rapportinfo@newdaycoffee.dk+45 70 77 03 03

Gå ikke glip af noget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå aldrig glip af nye varer, opskrifter m.m.
chevron-down